Dirigent

Per 1 april 2020 staat het koor onder leiding van Timo Beek uit Gronau.

Timo Beek studeerde orgel, kerkmuziek en klavecimbel aan de conservatoria van Zwolle, Amsterdam en Enschede.

Harm Jansen en Gijs van Schoonhoven (hoofdvak orgel) en Chris Farr (bijvak klavecimbel) waren zijn docenten.

In Utrecht studeerde hij nog enkele jaren bij Peter van Dijk. Masterclasses volgde hij in Nederland en Duitsland, o.a. bij de docenten Dorthy de Rooij, Wim Diepenhorst en Leo van Doeselaar.

Als concertorganist was Timo te gast in Nederland, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk en Zweden. Op dit moment geeft hij regelmatig orgelconcerten in de Duitse deelstaten Berlin-Brandenburg, Sachsen, Nordrhein-Westf alen. Hessen en Niedersachsen. Bij al zijn concerten neemt hij het betreffende orgel als uitgangspunt voor een afwisselend, uitgebalanceerd en zorgvuldig op het instrument aangepast programma. Zo wordt ieder orgel bij hem individueel en professioneel gepresenteerd.

Radio- en tv-opnames in 2003 en 2008.

Van 2000 tot 2014 was Timo bestuurslid van de Koninklijke Nederlandse Organisten Vereniging (KNOV), afdeling Overijssel.

Van 1995 tot 2010 was hij als organist en kerkmusicus werkzaam bij verschillende kerken in Zwolle. Daarna werkte hij als kerkmusicus bij de Protestantse Kerk in Losser, waar hij het historische Martens-Orgcl uit 1724 bespeelde.

Hij leidde workshops met betrekking tot het in 2013 verschenen (nieuwe) Liedboek van de Protestantse Kerk Nederland.

Sinds enkele jaren is Timo als zelfstandig kerkmusicus werkzaam in het grensgebied OostNederland/Duitsland (Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen). Als assistent-kerkmusicus is hij in Gronau, Ahaus en in Oost-Nederland verbonden aan verschillende kerken.

Sinds 2012 vormt hij samen met blokfluitiste Ester van der Veen het Duo Beek & Veen.

In 2012 werkte hij mee bij cd-opnamen van The Netherlands Symphony Orchestra: Symphonie nr. 2 ‘Lobgesang’ van F. Mèndelssohn-Bartholdy. Deze opname kreeg lovende recensies van de internationale pers, o.a. het Britse tijdschrift ‘The Independent’ en het Duitse ‘Fono Forum’.

Van 2004 tot 2017 was hij lid van het Asko Kamerkoor, onder leiding van Jos Leussink. Professionele uitvoering van hedendaagse koorliteratuur was/is hoofdtaak van het koor, vele premières vonden plaats op belangrijke podia: Q.a. Concertgebouw te Amsterdam, De Singel te Antwerpen, Intro-Insitu te Maastricht of Beurs van Berlage te Amsterdam.